Stran uporablja piškotke Sprejmi Zavrni Več o piškotkih nastavljenih na strani.
 

Solarna tehnologija - sončna energija

Solarna tehnologija, solarna termija in fotovoltaika

ProSIGMA PLUS d.o.o.,
Limbuška cesta 2,
2341 Limbuš

Tel. 02-421-32-00
Brezplačna št.: 080 88 55
E-pošta: info@prosigmaplus.si

DomovDomov Natisni stran

ZASTOPSTVO ZA

 

Fotovoltaika - proizvodnja električnega toka

 

Fotovoltaika (FV) že dokazuje, še bolj pa obeta, da je to tisti vir, ki bo pomembno pripomogel k trajnostni oskrbi z električno energijo in pri tem ne bo obremenjeval okolja. Sonce ni od nikogar, sonce je zastonj in sonca ne bo zmanjkalo. Z njegovim koriščenjem za prodajo proizvedene elektrike pa lahko zaslužite. Zato velja postavitev sončne elektrarne za varno in dolgoročno donosno naložbo, s katero si ustvarite zagotovljen prihodek. Na to lahko gledate kot na neke vrste naložbo za pokojninsko rento.
 
Kadar razmišljamo o postavitvi fotovoltaike, se moramo najprej zavedati, da je osnovni pogoj površina, ki je popolnoma osončena in nanjo nikoli tekom dneva ne pade senca. S tem v zvezi je treba poudariti, da je veliko večino problemov glede orientacije, lege, naklonov, tipa streh in kritin rešljivih z nosilci za module, ki so popolnoma prilagodljivi, glede na izbrani tip celic. Pa tudi to, da sončne celice v fotovoltaičnih modulih za svoje delovanje izkoriščajo celoten spekter sončne svetlobe in ne le njen vidni del, zato delujejo tudi, kadar niso neposredno obsijane (oblačnost). Nadvse pomembna prednost FV elektrarn pa je še  v nizkih stroških vzdrževanja, saj teh - razen čiščenja modulov enkrat letno - praktično ni.
 
Home Owners,Products,Solar energy systems,Generating energy,Photovoltaics
 

Nekaj najpomembnejših razlogov za "sončno investicijo"

 

1- Sončna elektrarna neposredno izrablja sonce kot resnično trajni vir energije
Zanesljivost pri preskrbi z energentom je za vsakega investiorja ključnega pomena. Obnovljivih virov energije je poleg sonca še nekaj (veter, vodotoki, bioplin), vendar se vplivi klimatskih sprememb ter političnih razmer pri teh kažejo v pretežni meri negativno, medtem ko se povprečno število sončnih dni v letu povečuje.

 

2- Sončna elektrarna je varna in zanesljiva naložba
Denar naložen v sončni elektrarni je varen, saj investitor poleg same elektrarne razpolaga še s terjatvami do elektrodistribucijskih podjetij oz.države, ki so zanesljivi plačniki.

 

3- Sončna elektrarna je visoko donosna naložba

Cena električne energije pridobljene iz sončne energije ni podvržena kratkoročnim nihanjem, zato je vrednost premoženja vloženega v sončno elektrarno ves čas enaka oz. začne padati šele proti koncu njene življenjske dobe (30 let). Donos na volženi kapital se ob ustrezni finančni konstrukciji danes giblje okoli 15% letno. Cene električne energije pa bodo v prihodnosti rasle nadpovprečno oz. bolj od splošnega nivoja cen.

 

4- Pogoje za sončno elektrarno izpolnjujejo mnogi
Osnovni pogoj je osončena površina, ki je obrnjena proti jugu, najenostavneje na strehi, lahko pa tudi na zemljišču. Drugi pogoj je zagotavljanje dela investicijskih sredstev, ki jih bo zahtevala postavitev elektrarne.

 

5- Država namenja temu vse več subvencij in nepovratnih sredstev
Pri postavitvi sončne elektrarne lahko izkoristimo subvencije, ki jih v obliki zagotovljenih odkupnih cen za sončnoelektrično energijo in letnih razpisov nepovratnih investicijskih sredstev ponuja država.

 

6- Ni vam treba skrbeti za "papirno vojno"
Investitorji se neradi ubadate s kupi papirjev, izpolnjevanjem obrazcev in čakanjem na razna dovoljenja, zato vse to opravimo za vas pri ProSIGMI. Vključno seveda s kasnejšo postavitvijo in zagonom elektrarne.

 

Z našimi proizvodi do najvišjih zajemov energije 

 
Pri Prosigmi vam z našimi proizvodi omogočamo najrazličnejše načine uporabe in vgradnje fotovoltaičnih sistemov za proizvodnjo električne energije. Ponujamo vam rešitve za manjše porabnike, velike elektrarne in individualne rešitve vgradnje celic.  Vse komponente sistemov so podvržene strogim kvalitetnim zahtevam in nadzoru. Vsi fotovoltaični moduli se izdobavijo z garantirano zmogljivostjo na zelo dolgo časovno obdobje.
 

 

 © ProSigma d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com